CAL · garn · inspiration · yarn

Mandala madness

🇸🇪 I våras startade CALen mandala madness, designad av Helen Shrimpton. Det var en mystery cal, så man fick veta att det skulle bli en filt, men inte hur den skulle se ut. Eftersom jag då precis fått hem 81 nystan Scheepjes Catona i samband med att favoritgarner.se skulle lanseras bestämde jag mig för att påbörja en mandala madness i det och köra så lång som garnnystanen räckte till hela varv. Men jag ville även göra en i full storlek och bestämde mig för att använda garnet Viking Bjørk som består av 90% bomull och 10% merinoull.  Jag använde en 3mm virknål till Catonan och en 3,5mm virknål till Viking Bjørk.

🇺🇸 Last spring, the CAL mandala madness, designed by Helen Shrimpton, started. It was a mystery cal, so we knew it was going to became a blanket, but we were not told how it would look. Since I just had recived 81 skeins of Scheepjes Catona, in conection to the launch of favoritgarner.se I decided to start a mandala madness, using that and continue as long as the skeins lasted a full round. But I also wanted to make a full sized mandala and chose to use the yarn Viking Bjørk that is 90% cotton and 10% merino wool. I used a 3mm hook to Catona and a 3,5mm hook to Viking Bjørk.🇸🇪 Så här blev mandalan som jag kallar colour splash mandala. Den är 54cm mellan spetsarna och jag använde 24 färger till den.

🇺🇸 This is how the mandala that I call colour splash mandala turned out. It 54cm from point to point and it’s made out of 24 colours.
🇸🇪 Hur Helen Shrimpton lyckats skapa ett så fantastiskt mönster kommer jag aldrig förstå. För varje del (18 totalt) som släpptes utvecklades mandalan och fick ett nytt utseende. Jag valde att inte köpa ett färdigt garnkit där färgerna, och var dessa skulle placeras, var förutbestämda utan inspirerades av blomman i mitten av  mandalan och valde sju färger som påminner om en rosenträdgård.

Sammanlagt gick det åt följande:

3st 502 vit

7st 537 ljusgrön

6st 536 mörkgrön

4st 527 turkos

4st 529 blå

3st 564 rosa

3st 563 cerise

Filten blev 160cm i diameter och väger drygt 1,4 kg.

🇺🇸 I will never understand how Helen Shrimpton has been able to come up with such an amazing pattern. For each part that was relised (18 in total) the mandala developed and got a new look. I chose not to buy a yarn kit where the colours and colour placements were predecided, but was inspired by the flower in the middle of the mandala, and picked 7 colours that reminds me of a rose garden.

This i the amount of yarn that I used:

7 skeins 537 light green

6 skeins 536 dark green

4 skeins 527 turquoise

4 skeins 529 blue

3 skeins 564 pink

3 skeins 563 hot pink

The finished blanket is 160cm in diameter and ways just a little over 1,4kg.


🇸🇪 Länk till mönstret. Om man går in på de olika delarna och scrollar ner en liten bit finns det en lista med länkar till olika översättningar. Bland annat finns mönstret på svenska. http://www.crystalsandcrochet.com/crochets/mandala-madness-cal-2016/?doing_wp_cron=1474417646.1219110488891601562500

Både Scheepjes Catona och Viking Bjørk finns att köpa på http://www.favoritgarner.se

🇺🇸 Link to the pattern. http://www.crystalsandcrochet.com/crochets/mandala-madness-cal-2016/?doing_wp_cron=1474417646.1219110488891601562500

You can buy both Scheepjes Catona and Viking Bjørk at http://www.favoritgarner.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s