garn · inspiration · yarn

Blå drömmar, virkväska och tävling. / Blue dreams, crochet bag and competition. 

🇸🇪 I början av juli annonserade favoritgarner.se att en garnutmaning skulle ske under resten av sommaren. Det blev den spark i baken jag behövde för att komma igång med att designa mer själv och skriva ner mönster. Man fick designa vad man ville, det ända kravet var att man skulle använda Scheepjesgarn. Jag kom ganska fort fram till att jag skulle  göra en väska i catona och en filt i soft fun.

Omröstningen pågår för fullt på favoritgarners facebooksids. Gå gärna in på länken och gilla mina bidrag för att rösta på mig. Du har då även chansen att vinna ett presentkort från favoritgarner.se till ett värde av 300kr. https://www.facebook.com/favoritgarner/posts/686577578162646:0

🇺🇸 In the begining of July, favoritgarner.se announced that they would have a yarn challenge that was going to take place during the rest of the summer. That became the kickstart for me to design and write down more patterns. You we’re allowed to design anything, the only requirement was that you had to use yarn by Scheepjes. I soon decided to design a bag, using catona and a blanket, using soft fun.

The voting is taking place on favoritgarners official Facebook page. Please klick on the link and like my pictures to give me your vote! https://www.facebook.com/favoritgarner/posts/686577578162646:0


🇸🇪 Bild från @favoritgarner, instagram.

🇺🇸 Picture from @favoritgarner, instagram.

🇸🇪 Jag är den sortens virkare som har med mig min virkning i stort sett överallt men jag saknade en smidig väska som jag kunde hänga över armen eller stolsryggen. Den fjärde väskan jag provvirkade blev till slut som jag tänkt mig. Lagom stor, snygga sömmar och den går att öppna och stänga.

🇺🇸 I’m the kind of hooker that bringa my crochet project pretty much everywhere, but I missed a bag that I could hand on my arm or the back of a chair. It took me four atempts to come up with a bag that turned out the way I wanted. The right size, nice seams and you can open and close it.


🇸🇪 Jag älskar havet och ville därför skapa en filt som för tankarna dit oavsett årstid och väder. Jag började med att göra en skiss och provvirka maskorna jag hade tänkt att använda.

🇺🇸 I love the ocean and therefore wanted to create a blanket that can bring my thoughts there no matter of the weather or season. I started by drawing a sketch and test crochet the stitches I planed to use.🇸🇪 Jag har valt att göra en enkel design där de olika maskorna och färgerna skapar textur och känslan av strand, hav och himmel.

🇺🇸 I have chosen to make a simpel design where the stitches and colours create the texture and feeling of sand, ocean and sky.


🇸🇪 När jag var färdig med filten bestämde jag mig för att skapa en matchande kudde för ytterligare förstärka känslan av hav.

🇺🇸 When I was done with the blanket, I decided to create a matching pillow to enhance the ocean feeling.🇸🇪 Mönsterna kommer så småningom publiceras som gratismönster i favoritgarners mönsterbank. Mina mönster kommer finnas på både engelska och svenska.

🇺🇸 The patterns will eventually be published at favoritgarner.se My patterns will be avalible in both Swedish and Enlish and they will be free.

2 kommentarer på “Blå drömmar, virkväska och tävling. / Blue dreams, crochet bag and competition. 

  1. Hej!
    Fantastiskt fin pläd och kudde! Vad har du använt för garn till kudden med sjöstjärnan? Villhöver….

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s