tankar · thoughts

2 år / 2 years

🇸🇪 Idag är det två år sedan jag plockade upp en virknål för första gången. Jag hade fått veta att jag skulle bli moster och då var jag så klart tvungen att lära mig virka så jag kunde virka en filt till bebisen. Youtube blev min lärare och efter mångt och mycket fick jag till en liten provbit som varken var rak eller vacker.

🇺🇸 Today it’s two years since I picked up a crochet hook for the first time. I had just found out that I was going to became an aunt and that made me decide that I had to learn how to crochet so I could make the baby a blanket. Youtube became my teacher and after a while I had managed to make a small test peice that what’s neither straight or beautiful.


🇸🇪 Det tog ganska lång tid innan jag hade koll på hur jag skulle hålla garnet och virknålen, göra de olika maskorna och var dessa skulle placeras. Jag använde oergonomiska virknålar och jag höll allt så hårt att händerna värkte. Men till sist lyckades jag göra både en filt, en snutte, en napphållare och ett hänge till barnvagnen.

🇺🇸 It took a while to figure out how to hold the yarn and hook, make the different stitches and where to place them. I used non ergonomic hooks and I held everything so tight that my hands hurt. Finaly, I managed to make a blanket, a lovey, a binky holder and a stroller toy.


🇸🇪 Sen dess har jag kommit ganska långt. Jag har lärt mig vilken sorts garn och vilka virknålar jag föredrar, virkat en hel del saker som jag är både nöjd och stolt över, kommit i kontakt med människor från hela världen, lärt mig läsa och virka efter både svenska och engelska mönster (både US och UK terms), börjat designa saker själv och insett att jag inte kan tänka mig ett liv utan garn och virknålar. Detta är några av sakerna jag virkat.

🇺🇸 I have come quite far since. I have learned what kind of yarn and crochet hooks that I prefer, crocheted some peices that I’m both pleased with and proud of, got in touch with people from all over the world, learned how to read patterns in both Swedish and English (both US and UK terms), started to design my own peices and realized that I can’t imagine a life without yarn and crochet hooks.


🇸🇪 Jag har en hel del roliga projekt på gång för tillfället. Favoritgarner.se har en garnutmaning som pågår till 31/8. Jag har skapat tre mönster som jag kommer skicka in. Fram tills utmaningen kommer jag bara visa sneak peeks, men jag är väldigt nöjd med det jag skapat.

🇺🇸 I have some fun projects going on right now. Favoritgarner.se is hosting a yarn challenge that will run until August 31st. I have created three patterns that I will submit. I will only show sneak peeks untill the callenge end, but I’m really excited about my project.


🇸🇪 Kan ni lista ut temat?

🇺🇸 Can you figure out the theme?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s