CAL · new items at Favoritgarner · nytt hos favoritgarner · tankar · thoughts

Jakten på en virknål

För snart två månader sedan behövde jag få tag på en ny virknål. Min 3mm hade nämligen börjat släppa i handtaget. Jag gick till min lokala garnbutik där jag köpt mina nålar tidigare, men hon hade inte längre kvar ”rätt” sort. Min mamma gick till sin lokala garnbutik, men inte heller där hade de kvar dem. Jag köpte några andra märken och testade, men insåg snart att jag blivit en riktig virknålssnobb. Jakten fortsatte på nätet och jag skrev i några virkgrupper på fb och frågade om råd.Med dessa bilder efterfrågade jag en virknål som är lik den längst till vänster.

Jag fick en hel del tips och jag beställde några olika. Vad jag inte hade räknat med var att bli kontaktad av en kvinna som var på gång att öppna en nätbutik med garner och virk-/sticktillbehör. Hon berättade att hon kunde fixa ”mina” virknålar från en leverantör.

Vi började skriva meddelanden till varandra där vi pratade om olika virkprylar. Tro mig, det finns hur mycket som helst att prata om när det kommer till saxar, nålar, väskor, fodral,… Efter en hel del pratande undrade hon om jag ville vara med vid lanseringen av hennes nätbutik Favoritgarner http://www.favoritgarner.se och i samband med det, den svenska lanseringen av det holländska garnet Scheepjes. Självklart ville jag det! I veckan som gick fick jag en avi för att hämta ut följande paket.


  
Detta är vad som dök upp. 81 nystan á 25g Catona, ett hel set med crochet lite, virknålar med inbyggd lampa, stone washed, soft fun aquarel, catona denim, sunkissed och några 50g nystan catona. Alla är olika sorters garner från Scheepjes.

Som ett barn på julafton började jag sortera färger, lägga garnerna fint och ta foton.Genast satte jag igång att virka. Tyvärr går det inte alltid som man tänkt sig så det projektet slutade så här.


Det var bara att tänka om, så igår började jag på en mandala madness. http://www.ravelry.com/patterns/library/mandala-madness


Så här blev del ett. Idag ska jag ge mig på del två. Det ska bli mycket spännande att se hur det här projektet kommer utvecklas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s