CAL · inspiration

Cal

Förkortningen cal står för crochet along, alltså virka tillsammans. Det går ut på att en designer eller en värd släpper en bit av ett mönster med jämna mellanrum.

En del är mysterievirkningar där man i förväg inte vet hur slutresultatet blir. Man brukar få info om det tex är en amigurumi, en filt eller någonting annat, hur mycket garn man behöver och hur tidsplanen ser ut. Ibland får man en sneak peak så man får en uppfattning om vad som ska virkas.

Det finns även cals där man får se en eller flera bilder på slutresultatet.

Igår startade en cal som heter Mandala Madness http://www.crystalsandcrochet.com/crochets/mandala-madness-cal-2016/ . Det är en mysterievirkning som kommer bli en filt. Garnet jag ska virka använda har inte kommit fram än, så jag passar på att virka en ruta som Dedri Uys har skapat och döpt till Charlotte. Det är en minical i tre delar http://www.lookatwhatimade.net/blog/ .

Så här ser del ett ut.  Jag har virkat i bomullsgarn från Söstrene Grene och använt en 3mm virknål.

Jag blev klar med del två idag. Nu väntar jag spänt på att del tre släpps. När den blir klar ska jag sy på den på ett kuddfodral.

Utöver Mandala Madness planerar jag även att delta i Scheepjes cal Last dance on the beach som startar den 20 april. Det kommer inte vara en mysterievirkning utan när ytterligare information kommer den 25 mars kommer man, om jag förstått det rätt, få se hur den färdiga filten kommer se ut. http://www.scheepjeswol.com/en/cal2016/scheepjes-cal2016—last-dance-on-the-beach/ Designer bakom denna cal, Marinke Slump, tog sitt liv i höstas och mönstret har färdigställts av 12 av hennes virkvänner och designers. Jag ser mycket fram emot att delta i denna calen och jag tycker det är väldigt bra att Scheepjes väljer att lyfta frågan om psykisk ohälsa.

Både Mandala  madness och Last dance on the beach har grupper på Facebook där man kan få hjälp om man har fastnat, visa och se bilder på filtarna efterhand man virkar, bli inspirerad och man kommer i kontakt med människor världen över som man antagligen aldrig annars hade stött på. När CALen Sophie’s universe pågick uppmuntrades vi deltagare att ta foton på våra filtar i olika miljöer och på det sättet ”reste vi runt i världen”. En fantastisk upplevelse och gemenskap!

Värdgruppen för Mandala madness finns att hitta här. https://www.facebook.com/groups/officialcccsocialgroup/

Värdgruppen för Last dance on the beach finns att hitta här. https://www.facebook.com/groups/scheepjescal/

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s