inspiration · tankar · thoughts · Tips & trix

I virkskrinet. 

Jag har ofta med mig ett virkprojekt när jag är hemifrån och då behöver jag ha tillgång till diverse virktillbehör. Detta är vad jag har i mitt skrin.En varvräknare underlättar mycket när man virkar varv oavsett och man virkar runt eller fram och tillbaka. En markör kan man använda för att visa var ett varv börjar, säkra garnet från att kunna dras upp eller markera maskor man måste ha extra koll på.


Ett måttband för att mäta masktäthet eller hålla koll på hur stort det man virkar är, en ihopfällbar sax och ett etui med synålar har alla sin plats i mitt skrin. Ibland får min fågelsax också följa med. Den är mycket spetsigare än den ihopfällbara och är därför bättre när man ska klippa där det krävs finlir.


Markörer, knappar och några godisbitar från Wien kan alla behövas ibland.


De tre virknålarna längst till vänster är alla 3mm, vilket är storleken jag använder oftast. Vilka virknålar som ligger i skrinet beror på vad jag virkar på för tillfället och vilka som råkat slinka med. Jag har mycket sällan bara en nål med sig. Kanske springer man på någon som har lust att lära sig virka och då behövs extra resurser. Sist men inte minst har jag med mig en penna. Behövs den inte till virkningen kan den alltid vara bra att ha om parkeringsautomaten inte fungerar och man måste skriva ett meddelande till parkeringsvakterna.

Har ni något virkskrin som får följa mer er överallt och ingenstans? Vad har ni isåfall i det?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s