CAL · crochet · virkning

Northern poncho CAL

🇸🇪 Under hösten har jag jobbat med ett hemligt projekt som jag äntligen fått dela med er, nämligen min första CAL! Fredagen 27/10 släpps den första delen av Northern poncho CAL. Denna CAL skiljer sig från favoritgarners tidigare CALs eftersom man redan innan den drar igång för se hur slutprodukten ser ut.

Det finns garnpaket i fyra olika sorters garn. Secret garden och Wanderlust av märket Scheepjes samt  Ulrika och Freja av märket Svarta fåret. Favoritgarner och jag har försökt se till så det finns något som tilltalar alla när det kommer till både material och pris.
Garnpaketen förbokar ni här:

https://favoritgarner.se/product-category/fardiga-kit/northern-poncho-cal-design-virkvisa/

I gruppen Mysterievirkning / CAL med favoritgarner.se på Facebook kommer ni kunna få både hjälp och inspiration. Gruppen hittar ni här:

https://m.facebook.com/groups/1808212092796986

🇺🇸 During the fall I have been working on a secret project that I finaly have been able to show you – my first CAL! On friday October 27th the first part of Northern Poncho CAL will be released. This CAL is a bit different from favoritgarner’s earlier CALs in the sence that you will se how the finished product will look like even before it starts.

There are yarn pacs in four different kind of yarn avalible, Secret garden and Wanderlust by Scheepjes and Ulrika and Freja by Svarta fåret. Favoritgarner and I have tried to make sure there is something for everyone when it comes to both material and price.

You can pre order your yarn kit here:

https://favoritgarner.se/product-category/fardiga-kit/northern-poncho-cal-design-virkvisa/

In the Facebook group Mysterievirkning / CAL med favoritgarner.se you will be able to get both help and find inspiration. You find the group here:

https://m.facebook.com/groups/1808212092796986

🇸🇪 När jag först designade ponchon använde jag garnet Secret Garden. Det skiftat i färg men även i form. Ibland är det lite tjockare och ibland är det lite tunnare. Detta gör att det blir liv och djup i det man virkar. Jag älskar att skapa saker med mycket struktur. Därför gjorde jag ett flätmönster på kragen. Jag ville att kragen och garner skulle få vara i fokus och därför är resten av ponchon virkad i en enkel sorts maskkombination. Det klurigaste med denna design var att få till ett axelparti som gör att ponchon faller snyggt. Efter mycket virkande och froggande (när man drar upp det man virkat) fick jag till det och den sitter lika snyggt på någon som har stl XS som någon som har stl XL.

När jag virkat klart min första poncho virkade jag en till i garnet Wanderlust av märket Scheepjes. Det är aningens tunnare, har en helt annan lyster än Secret Garden. Det är dessutom självrandande och därför behöver man inte sätta ett garnpaket med flera olika färger.

🇺🇸 When I first designed the poncho I used the yarn Secret garden by Scheepjes. It’s a yarn that is multicolourd and has changes in the structure. Sometimes it’s a bit thicker and sometimes a bit thinner. This creates life and depth in the finished peice. I love to create things with a lot of structure. Therefore I made a braided neck. I wanted to let the neck and the yarn be in focus so I made the rest of the poncho in a more simple stitch combination. The most tricky part to design was the sholders. After a lot of crocheting and frogging (when you rip out what you have made) I manged to create a poncho that fits just as nice if you’re a XS or a XL.

After I had finished my first poncho, I made a second one using the yarn Wanderlust by Scheepjes. It’s slightly thinner than Secret garden and it also has a different shine. The yarn is self striping and therefore, you don’t have to put together a yarn pack with different colours.

🇸🇪 Det har varit jätteroligt att skapa detta mönster och jag hoppas att ni är många som vill hoppa på tåget och virka en poncho!

🇺🇸 It had been so much fun to create this pattern and I hope a lot of you want to join the party and crochet a ponch!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s