inspiration · tankar · thoughts

🇸🇪 presenter / 🇺🇸 gifts

🇸🇪 Det har ekat tyst här inne ett tag nu. Jag har nämligen varit på semester i USA. Mina barn är halvamerikaner, så vi var och hälsade på släkten. Det blev tre härliga och intensiva veckor, men med väldigt lite virkning.

🇺🇸 It has been quiet in here for a while. I have been in USA for vacation with my family. My children are half Americans so we visited family over there. It was three wonderful and intense weeks, but I didn’t have much time for crocheting.

🇸🇪 Jag ville ha med mig en present till barnens farmor och farfar och till deras faster och jag ville att det skulle vara något svenskt, men även personligt. Många affärer har den senaste tiden börjat ta betalt för sina plastpåsar för att minska plastanvändningen. Därför har det blivit väldigt populärt att virka och sticka påsar som man kan använda när man handlar. De flesta jag har sett är nätpåsar som ofta används till frukt och grönt, men jag ville göra något annat.

🇺🇸 I wanted to bring a gift for the kids grandparents and their aunt and I wanted the gifts to have a Swedish feel, but still be personal. In Sweden, a lot of stores have started to charge for plastic bags to reduce the amount of plastic bags that is being used. Therefore, it has become very popular to crochet and knit bags that you can use when you go shopping. Most of the bags I have seen are mesh bags that are good to use when you buy fruit and veggies, but I wanted to do something else.

🇸🇪 Barnens farmor gillar att lösa sudoku, så jag frihandsvirkade ett sudoku till henne. Den vita grunden virkade jag i Soft Fun, det tjocka ränderna i Catona och de tunna ränderna och siffrorna virkade och broderade jag i Sweet Treat. Siffrorna är broderade efter ett svårt sudoku som jag hittade i en tidning. Min man tyckte att jag skulle lägga ner garn och en nål så farmor skulle kunna brodera resten av siffrorna när hon löst det. Jag tror att det uppskattade att jag inte gjorde det.

Här kan du köpa Soft Fun:

https://favoritgarner.se/produkt/soft-fun-scheepjes/

Här kan du köpa Catona:

https://favoritgarner.se/produkt/catona-50-gram-scheepjes/

Här kan du köpa Sweet Treat:

https://favoritgarner.se/produkt/maxi-bon-bon-scheepjes/

🇺🇸 The children’s grandma likes sudokus, so I crocheted one for her. The white base is made in Soft Fun, the thick lines in Catona and the the thin lines, and the embroidered numbers in Sweet Treat. I copied a hard sudoku from a magazine when it was time to embroider the numbers. My husband suggested that I should give grandma some yarn and a needle so she could ad the answers when she was done solving it. I think it was appreciated that I didn’t.

You can buy Soft Fun here:

https://favoritgarner.se/produkt/soft-fun-scheepjes/

You can buy Catona here:

https://favoritgarner.se/produkt/catona-50-gram-scheepjes/

You can buy Sweet Treat here:

https://favoritgarner.se/produkt/maxi-bon-bon-scheepjes/

🇸🇪 Barnens farfar har en liten mops som han älskar väldigt mycket, så till honom virkade jag ett tassavtryck i tekniken C2C. Det var första gången jag virkat en bild och jag blev väldigt nöjd med resultatet. Mönstret hittade jag på pinterest och jag använde mig av garnet Catona.

🇺🇸 The girls grandpa has a little pug that he loves a lot, so I made a paw print in the C2C technique for him. It was the first time I crocheted a picture and I’m very pleased with the results. I found the pattern on pinterest and I used the yarn Catona.

🇸🇪 Till barnens faster virkade jag de första fyra delarna av CALen Atlanticus som ni hittar här: https://hookedonsunshine.co/cals/atlanticus-cal-information/ Jag valde att använda garnet Sweet Treat vilket är ett tunt merciserat bomullsgarn. Jag tycker det är väldigt fint att virka avancerade mönster i tunt garn och använda resultatet som ett konstverk. Man kan nämligen ha fler filtar än man få plats med.

🇺🇸 For the children’s aunt I crocheted the four first parts of the CAL Atlanticus. You find the pattern here: https://hookedonsunshine.co/cals/atlanticus-cal-information/ I decided to use the yarn Sweet Treat which is a thin mercerized cotton. I think it’s beautiful to crochet advanced patterns in thin yarn and use the result as a piece of art. I have found out that you can own more blankets than you can fit in your home.

🇸🇪 Så här blev resultatet.

🇺🇸 This is how they all look.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s