knitting · stickning · utbildning

🇸🇪 Hur det går med min stickning. 🇺🇸 About my knitting progress. 

🇸🇪 I förra veckan var jag på Västerbergs folkhögskola där jag läser kursen Sticka och virka med färg. Eller läser och läser. Vi stickar, virkar och målar aquarel den största delen av tiden. Jag kunde i stort sett ingenting om stickning när jag började, men tre månader senare har jag lärt mig en del grunder.

🇺🇸 Last week I went to Västerbergs folkhögskola where I take the class Knit and crochet with colors. In Sweden we say that you read a a class, but we’re not doing to much reading. Most of the time we knit, crochet and paint with aquarel. When I started the class, I know almost nothing about knitting, but three months later, I’ve started to get some of the basics.

🇸🇪 Detta är en del av mina stickade provlappar som jag gjort.

🇺🇸 These are some of my knitted test squares that I’ve made.
🇸🇪 I förra veckan skulle vi träna på färöstickning. Uppgiften var att sticka ett mönster och sen virka en kant med knapphål för att skapa ett par muddar.  Jag valde att sticka i Scheepjes Catona istället för det tvåtrådiga ullgarnet som de andra använde eftersom jag tyckte att ullgarnet kliade.

Jag skulle lära mig att sticka på rundsticka med magic loop. Är man van vid att ha koll på en virknål och en tråd är det en utmaning att plötsligt behöva ha koll på två stickor, två trådar och vajer som stickor ut på två ställen.

🇺🇸 Last week we practiced fair isle knitting. The goal was to make a pair of cuffs by knitting following a pattern and after that crochet an edge with button holes.

I was going to knit on circular knitting needles and use a magic loop. When you’re used to keeping track of one crochet hook and one strand of yarn, it’s a big challenge to keep track of two knitting needles, two stands of yarn and two loops of wire that is stickning out.


🇸🇪 Jag använde en rundsticka som jag köpt på Coop. Det tog inte en lång stund för mig att inse att man får det man betalar för. Garnet fastnade på kanten mellan vajern och stickan, vajern var oföljsam och dagen avslutades med att vajern lossnade från stickan. Som tur var kunde min lärare hjälpa mig och rädda min stickning.

🇺🇸 I used circular knitting needles that I had bought at the grosery store and it didn’t take long before I learned that you get what you pay for. The yarn got stuck on the edge where the needle and the wire meet, the wire was not flexible enough and the day ended with the wire getting lose from the needle. Luckaly the teacher was able to help me and saved my project.

🇸🇪 Slutresultatet blev ojämt och lång ifrån perfekt, men jag lär mig mycket.

Catona finns att köp här:

https://favoritgarner.se/produkt/catona-50-gram-scheepjes/

🇺🇸 The end result was uneaven and far from perfect, but I’m learning a lot.

🇸🇪 Efter skolan åkte jag till favoritgarner och var där under helgen. Där testade jag stickor av ett annat märke och det var en helt annan upplevelse. Jag bestämde mig för att sticka en kudde i garnet Eliza. Färgerna jag valde är starka och klara och mönstret kommer heta Spring fling.
Stickorna hittar ni här:

https://favoritgarner.se/produkt/rundstickor-80-cm-knit-pro-passion-for-pink/
Garnet hittar ni här:

https://favoritgarner.se/produkt/eliza-scheepjes/

🇺🇸 After I left the school, I went to favoritgarner and spent the weekend there. I tested circular needles by another brand, and it was a totaly different experience. I decided to knit a pillow using the yarn Eliza by Scheepjes. The colors i chose are bright and the pattern will be called Spring fling.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s