education · knitting · stickning · utbildning

🇸🇪 Jag lär mig att sticka. 🇺🇸 I’m learning how to knit

🇸🇪 För en månad sen påbörjade jag utbildningen Sticka och virka i färg på Västerbergs folkhögskola. Inför starten tänkte jag att det kunde vara bra att lära mig grunderna, så jag stickade en halsduk  som jag själv tycker blev väldigt fin. När jag kom till skolan visade det sig att jag stickade både de räta och de aviga fel.

 

🇺🇸 One month ago I started to study Knit and crochet with colours at Västerbergs folkhögskola. Before school started, I figured it would be good if I learned the basics, so I made a scarf that I think turned out really nice. When I came to the school, I found out that I made both the knit and purl the wrong way.

🇸🇪 Vi fick i uppgift att sticka en provlapp med lite olika tekniker. Det gick väl sådär. 😂

 

🇺🇸 We were told to knit a test peice with a few different tecniques. Mine didn’t turn out to good. 😂

🇸🇪 Vi jobbar med ränder just nu, och stickar därför med två färger. Detta är en stor utmaning för mig eftersom jag försöker få till maskorna samtidigt som jag försöker lära mig att hålla garnet på ett annat sätt än när jag virkar. Men efter mångt och mycket fick jag till dessa tre provrutor.

 

🇺🇸 We’re working with strupes right now,  and therefore we knit with two colours at the same time. This is a huge callenge for me since I need to focus on getting the stitches right and hold the yarn in a different way to when I crochet. But after som strugle I managed to create these test peices.

🇸🇪 I förrgår skulle jag sticka ränder på ett annat sätt, men jag kom inte ihåg hur jag skulle göra, så jag vände mig till den pålitliga youtube. Efter att ha tittat på ett antal videos kom jag fram till att jag ville testa fair isle-stickning. Den största utmaningen var hur jag skulle hålla garnerna. Det var svårt att få båda trådarna att löpa jämt över pekfingret, så jag testade att hålla en i var hand och på så sätt kombinera kontinental och engelsk (heter det så på svenska) stickning. Det gick över förväntan! Jag testade mig fram och utgick inte från ett mönster. Det blev en halskrage som jag sedan virkade en kant på långt uppe och nere. Garnet jag stickat med är Viking Bjørk vilket jag köpt på favoritgarner.se

 

🇺🇸 The day before yesterday I was going to knit stripes in a different way, but I couldn’t remember how to. So I turned to the very reliable youtube. After watching a bunch of videos, I decided that I wanted to try fair isle knitting. The most dificult thing was to figure out how to hold the yarn. I didn’t manage to get both of the threads to run smothly over my left index finger, so I tried to hold one strand in my left hand and one in my right combining Continental and english knitting. It went better than I had expected! I played with the tecnique without using a pattern. The end result is a cowl with a crocheted edge both up and down. The yarn is Viking Bjørk, bought at favoritgarner.se

🇸🇪 Jag har väldigt mycket kvar att lära mig inom stickning (det mesta), men det går framåt. Under våren kommer jag fortsätta uppdatera er om hur det går.
🇺🇸 I have a lot left to learn about knitting (most of it), but I’m getting there. I will keep you updated how it goes during the spring.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s