Mönster på svenska

Allisons drömfångare 🇸🇪

Allisons drömfångareMaterial

  • 1 nystan Scheepjes Maxi Bonbon
  • 1 25g Scheepjes Catona
  • 1,5 mm virknål
  • metallring 15 cm i diameter
  • stoppnål
  • Trälim
  • Ståltråd
  • Pärlor (om man vill)
  • Snäckskal (om man vill)

Förkortningar

lm luftmaska

lm-båge luftmaskbåge

sm smygmaska

fm fast maska

hst halvstolpe

st stolpe

dst dubbelstolpe

hoppa över

V-m V-maska (dst, 2 lm, dst)

Uonv V-m uppochnervänd V-maska (2 dst tillsammans med 2 överhoppade lm i mitten) 2 omslag, nedtag i dst i varvet nedanför, omslag, dra igenom 2 öglor, omslag, dra igenom 2 öglor, 2 omslag, hö 2 lm, nedtag i nästa dst, omslag, dra igenom 2 öglor, omslag, dra igenom 2 öglor, omslag, dra igenom alla 3 öglor på virknålen.

Picot 4 lm, sm i den första lm

Mönster

Gör en magisk ring

Varv 1 3 lm (motsvarar 1 st), 11 st, stäng med en sm i den tredje lm i lm-kedjan. [12 st]

Varv 2 *7 lm, hö 1 m, sm i nästa m*, upprepa från * till * ytterligare 5 gånger. [6 7-lm-bågar]

Varv 3 *7 fm i nästa lm-båge, hö sm*, upprepa från * till * ytterligare 5 gånger, stäng med en sm i den första fm. [42 fm]

Varv 4 7 lm (räknas som 1 dst och 3 lm), hö 2 fm, fm i nästa m, *3 lm, hö 3 fm, dst mellan den sista fm i bågen och den första fm i nästa båge, 3 lm, hö 3 fm, fm i nästa m*, upprepa från * till * ytterligare 4 gånger, 3 lm, stäng med en sm i den fjärde lm i den initiala lm-kedjan. [36 lm, 6 fm, 6 dst]

Varv 5 3 lm (räknas som 1 st), *4 st i nästa lm-båge, st i nästa m*, upprepa ytterligare 10 gånger, 4 st i nästa lm-båge, stäng med en sm i den tredje lm i den initiala lm-bågen. [60 st]

Varv 6 6 lm (räknas som 1 dst och 2 lm), dst i samma m som sm i förra varvet, *hö 2 m, V-m i nästa m*, upprepa ytterligare 18 gånger, stäng med en sm i den fjärde lm i den initiala lm-kedjan. [20 V-maskor]

Varv 7 Detta varv virkas som uppochnervända V ståendes ovanpå V-maskorna i varv 6. Dst virkas i dst . 3 lm, hö 2 lm, dst i nästa dst (räknas som uonv V-m), *4 lm, uonv V-m*, upprepa från * till * ytterligare 18 gånger, 4 lm, stäng med en sm i den översta maskan i den första uonv V-m. [20 uonv V-m, 80 lm]

Varv 8 3 lm (räknas som st), *5 st i lm-bågen, st i uonv V-m*, upprepa från * till * ytterligare 18 gånger, 5 st i lm-bågen, stäng med en sm i den tredje lm i den initiala lm-bågen. [120 st]

Varv 9 1 lm (räknas inte som maska), fm i samma m, *hö 2 m, 7 st i nästa m, hö 2 m, fm i nästa m*, upprepa från * till * ytteligare 18 gånger, hö 2 m, 7 st i nästa m, hö 2 m, stäng med en sm i den första fm. [20 snäckskal]

Varv 10 6 lm (räknas som 1 st och 3 lm), *relief-fm bakifrån i den fjärde st i nästa snäckskal, 3 lm, st i fm mellan snäckskalen, 3 lm*, upprepa från * till * ytterligare 18 gånger, relief-fm bakifrån i den fjärde st i nästa snäckskal, 3 lm, stäng med sm i den tredje lm i den initiala lm-bågen. [120 lm, 20 relief-fm bakifrån, 20 st]

Varv 11 Sm i nästa lm-båge, 3 lm (räknas som st), 2 st i samma lm-båge, *reliefstolpe framifrån runt nästa m, 3 st i nästa lm-båge*, upprepa från * till * ytterligare 38 gånger, reliefstolpe framifrån runt nästa m, stäng med en sm i den tredje lm i den initiala lm-bågen. [120 st, 40 feliefstolpar framifrån]

Varv 12 Sm fram till nästa reliefstolpe, lm, fm i samma m, *hö 3 m, 9 dst i nästa reliefstolpe, hö 3 m, fm i nästa reliefstolpe*, upprepa från * till * ytterligare 18 gånger, hö 3 m, 9 dst i nästa reliefstolpe, stäng med en sm i den första fm. [20 snäckskal]

Varv 13 8 lm (räknas som 1 dst och 4 lm), *relief-fm bakifrån i den femte dst i nästa snäckskal, 4 lm, dst i fm mellan snäckskalen, 4 lm*, upprepa från * till * ytterligare 18 gånger, relief-fm bakifrån i den femte dst i nästa snäckskal, 4 lm, stäng med sm i den fjärde lm i den initiala lm-bågen. [160 lm, 20 relief-fm bakifrån, 20 dst]

Varv 14 1 lm (räknas inte som maska), fm i samma m, * 2 hst och 2 st i nästa lm-båge, dst i nästa m, picot, 2 st och 2 hst i nästa lm-båge, fm i nästa m*, upprepa från * till * ytterligare 8 gånger, 2hst och 2 st i nästa lm-båge, dst i nästa m, picot, 2 st och 2 hst i nästa lm-båge, stäng med en sm i den första fm. [20 fm, 80 hst, 80 st, 20 dst]

Sm fram till picoten. Virka fast drömfångaren i ringen med fm. Börja med 1 fm runt ringen och i picoten du befinner dig i, 17 fm runt ringen mellan picoterna, 1 fm runt ringen och ii picoten, fortsätt hela varvet runt. Stäng med sm i den första fm.

Gör 3 garnfjädrar utifrån pysselofix tutorial.

http://nouw.com/pysselofix/diy—fjadrar-av-garn-24605102


Sätt fast fjäder, pärla och snäckskal på en tråd. Knyt fast de tre trådarna i drömfångaren. Jag satte lite lim på knutarna så de inte går upp.

Din drömfångare är nu färdig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s