crochet · garn · knitting · new items at Favoritgarner · nytt hos favoritgarner · stickning · virkning · yarn

Phildar & Pingouin

I fredags hade favoritgarner.se Sverigelansering av de franska garnmärkena Phildar och Pingouin. Jag och de andra Stitchbloggers fick testa garnerna innan de började säljas.

Jag tycker att det alltid är roligt att testa nya garner, speciellt när de skiljer sig från vad jag använt tidigare. Många av de nya garnerna som Favoritgarnet tagit in i sortimentet är chunky, vilket jag har väldigt lite erfarenhet av sen tidigare. Det som jag gillar mest med just tjockare garn är att det man skapar växer så fort.

Alla Stitchbloggers lottar i samarbete med Favoritgarner ut 4 nystan av varsin sort av de nya garnerna. Utlottningarna sker på våra respektive sidor på Facebook och länkarna till dessa finns längst ner i inlägget.

Garnerna finns att köpa här:

https://favoritgarner.se/product-category/garn/

Last Friday, favoritgarner.se launched two french yarn brands in Sweden – Phildar and Pingoin. Me and the other Stitchbloggers got to try out the yarns before it went on the shelves.

I always like trying new yarns, especially when they are different to what I’m used to. Many of the new yarns that Favoritgarner has started to stock are chunky and I don’t have a lot of prior experience of that. What I like the most about working with chunky yarn is that the projects grow so fast.

All of the Stitchbloggers are, in affiliation with Favoritgarner, giving away 4 skeins of yarn each on Facebook, but unfortunately, you can only participate in the raffle if you live in Sweden. In the end of this post there are links to our Facebook pages.

You can buy the yarn in the link bellow. Favoritgarner ships worldwide.

https://favoritgarner.se/product-category/garn/

Pingo Douceur 4 & 6

Pingo Douceur 4 och 6 är samma garn men i olika tjocklekar. Det består av 100% microfiberacryl. Det är både glansigt och mjukt. Till Pingo Douceur 4 är den rekommenderade storleken på stickor/virknål 4 mm och till Pingo Douceur 6 är den rekommenderade storleken 6 mm.

Väskan på bilden nedan är virkad i Pingo Douceur 6 med en 4,5 mm virknål med undantag för snodden som är virkad med Pingo Douceur 4 och en 3 mm virknål. Mönstret kommer inom kort här på bloggen.

Pingo Douceur 4 and 6 are the same yarn, but have different ply. It’s made of 100% polyacrylic. They are very soft and shiny. The recommended hook/needle size is 4 mm for Pingo Douceur 4 and 6mm for Pingo Douceur 6.

The bag in the picture is made with Pingo Douceur 6 with a 4.5 mm hook, with exception for the cord which is made with Pingo Douceur 4 and a 3 mm hook. The pattern will be released within a couple of days on my blog.

img_5656

Pingo Arlequin

Pingo Arlequin känns som och har lika fin glans som Pingo Douceur 4 och 6, och är snäppet tunnare än Pingo Douceur 4. Den rekommenderade storleken på stickor/virknål är 3,5 mm. Färgskiftningarna är korta och oregelbundna och min åsikt är att den sortens färgsättning passar bäst till enkla mönster så att färgerna får vara i fokus. Jag använder en 4 mm virknål till min ruta i tekniken c2c.

Pingo Arlequin both feels like and have the same shine as Pingo Douceur 4 and 6. It’s slightly thinner than Pingo Douceur 4. The recommended hook/needle size is 3.5 mm. The color repetitions are short and irregular and my opinion is that this kind of colors works best with a simple pattern that will let the colors be in focus. I’m using a 4 mm hook for my c2c square.

B79EE615-A16F-468E-855B-6D88B8403A99

Pingo Pepite

Pingo Petit är ett fint garn i 98% premiumakryl & 2% metallicpolyester. Den rekommenderade storleken på stickor/virknål är 4mm.

Jag har börjat virka på en Lauras sjal (mönster finns under fliken mönster här på min blogg) i tre av färgerna och glittertråden i garnet gör att sjalen passar utmärkt när man vill klä upp sig. Jag använder en 4,5 mm virknål.

Pingo Pepite is a beautiful yarn that is made of 98% premium acrylic & 2% metallic polyester. The recommended hook/needle size is 4 mm.

I have started on a Lauras shawl (you find the pattern att patterns here on my blog) in three of the sparkly colors. The glitter in the yarn makes this a perfect yarn for party pieces. I’m using a 4.5 mm hook.

Pingo Shiny

Pingo Shiny är ett glansigt chunky garn med lite glitter i sig. Det består av 98% akryl & 2% polyester och rekommenderad storlek på stickor/virknål är 15 mm. Detta garnet fungerar bra till t. ex. inredning.

Jag har gjort en sexkantig korg. Virknålen på bilden är 35 mm, så korgen är större än den ser ut. Jag använde en 12mm virknål till den.

Pingo Shiny is a chunky yarn with a dash of glitter. It’s made of 98% acrylic and 2% polyester and the recommended hook/needle size is 15 mm. This yarn works great for interior pieces.

I have made a hexagon basket. The crochet hook on the picture is in the size 35 mm so the basked is bigger than it appears in the picture. I have made it using a 12 mm hook.

Phil Alaska

Phil Alaska är ett supermjukt och fluffigt garn i 100% ull och rekommenderad storlek på stickor/virknål är 10 mm. Detta garnet överraskade mig verkligen. Jag brukar inte vara så förtjust i garner i 100% ull, men det här är riktigt mysigt.

Underlägget på bilden nedan är virkad med en 10 mm virknål.

Phil Alaska is a super soft and fluffy yarn. It’s made of 100% wool and the recommended hook/needle size is 10 mm. This yarn did surprise me in a positive way. I’m usually not crazy about wool yarns, but this is really cozy.

The trivet on the picture is made using a 10 mm hook.

Phil Express

Phil Express är ett annat garn som överraskade mig positivt. Det består av 20% ull & 80% akryl och rekommenderad storlek på stickor/ virknål är 12 mm.

Detta är det första garnet som jag testade när jag fick hem dem. Jag blev genast sugen på att sticka en filt vilken blir tjock, gosig och tung. Jag använder 12 mm stickor.

Phil Express is another yarn that surprised me in a positive way. It’s made of 20% wool and 80% acrylic and the recommended hook/needle size is 12 mm.

This is the first yarn that I started o work with when I received them. I was inspired to make a blanket and it’s turning out chunky, squishy and heavy. I’m making it using 12 mm knitting needles.

Phil Big

Phil Big är ett riktigt tjockt garn i 51% ull & 49% akryl och den rekommenderade storleken på stickor/virknål är 35 mm. Garnet är så tjockt att det funkar bra att stick och virka med bara armarna och händerna. Vill man göra en superchunky filt så är detta garn man ska välja. Mossvirkningen på bilden nedan är virkad med virknålen som också är på bilden.

Phil Big is a super chunky yarn that is made of 51% wool and 49% acrylic. The recommended hook/needle size is 35 mm. This yarn works weel for arm knitting and crocheting without a hook. This is the yarn you want to use if you plan to make a super chunky blanket. The crochet piece on the picture is made in moss stitch with the hook that’s in the picture.

DF209C06-71BB-4195-BE03-A122CB15EDFB

Pingo Dream

Pingo Dream är ytterligare ett garn som överraskade mig positivt. Det består av 80% akryl & 20% polyamid och den rekommenderade storleken på stickor/virknål är 8 mm. Jag har påbörjat en barnvagnsfilt som jag virkar med en 8 mm virknål. Den blir mjuk och skön och inte alls gnisslig som många andra akrylgarn är.

Pingo Dream is yet another yarn that surprised me in a positive way. It’s made of 80& acrylic and 20% polyamide. The recommended hook/needle size is 8 mm. I have started to make a stroller size blanket and I’m using an 8 mm hook. The blanket turns out soft and nice and the yarn is not squeaky as plenty of other acrylic yarns are.

FE9B1558-3A5A-4BA1-8326-DA8E46547DB3

Nebuleuse

Nebuleuse är ett blandgarn som består av 41% ull, 41% akryl & 18% polyamid och den rekommenderade storleken på stickor/virknål är 7mm. Halskragen på bilden är ribbstickad på en 7mm rundsticka. Även detta garn är mjukt och skönt.

Nebuleuse is a mix yarn that is made in 41% wool, 41% acrylic and 18% polyamide. The recommended hook/needle size is 7 mm. The ribbed cowl in the picture is made with 7 mm needles. This yarn is also very soft.

F023BD43-67DF-45ED-8265-6085604E7D4F

Nedan är länkarna till alla Stitchbloggers utlottningar. De pågår fram till söndag 21/1.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s