education · inspiration · tankar · thoughts · utbildning

Sy- & hantverksfestivalen // sewing and craft festival

🇸🇪 Det har varit tyst på bloggen ett tag, men fullt upp i livet. I torsdags flög jag upp till Stockholm för att vara med favoritgarner.se på sy- & hantverksfestivalen. Vi som skulle jobba i favoritgarners monter skulle ha på oss svarta kläder och rosa västar. Västarna virkade vi själva och jag valde att använda garnet Bloom från Scheepjes. Att virka en väst var en utmaning. Den enda erfarenheten jag har av att virka kläder är en liten bebiskofta, men jag bestämde mig för att improvisera virka utan mönster. Jag började med en snygg kant längst ner för att sen virka resten i filetvirkning. Favoritgarners logga är ett rosa hjärta, så jag virkade ett hjärta på ryggen. För att få till ovandelen utgick jag från ett av mina linnen. Framsidan gjorde jag asymmetrisk. För att undvika att västen skulle sträcka ut sig och bli väldigt lång när jag använde den virkade jag en kant runt armhålan och runt om hela västen. På kanten använde jag sedan tekniken ytvirkning (surface crochet).

🇺🇸 It’s been quiet here at the blog for a while, but there has been a lot going on in real life. Last thursday, I went up to Stockholm, Sweden, to join favoritgarner.se at the sewing and craft festival. We whom worked in the showcase were supposed to wear black clothes and pink vests. We were making our vests ourselfs and I chose to work with bloom by scheepjes. It was a challange to crochet the vest. My only experience in crocheting clothes is a baby cardigan, but I decided to improvice and not use a pattern. I started by making a nice bottom edge. The rest of the vest is made in filer crochet. The loggo of favoritgarner is a pink heart so I added one of those on the back. I used a tank top to work out how to form the top part of the vest. I made the front asymmetrical. To avoid the vest to stretch out, I crochetet a border around the arm holes and around the whole vest. On the border I did surface crochet.


🇸🇪 När jag kom fram till Stockholm fick jag vara med att bygga upp och ställa iordning montern. Det var mycket att få på plats, men det blev riktigt snyggt när det var klart.

🇺🇸 When I got to Stockholm, I got to help getting the showcase ready. It was a lot of work, but it turned out great.


🇸🇪 Vi hade framför allt garn från Scheepjes till försäljning, men även ett tretrådigt garn i 50% bomull och 50% akryl i märket Cotton Flowers. Jag hade fått hem en garnkaka i förväg som jag virkat en sjal av så vi kunde visa de vackra färgskiftningarna. Mönstret heter Contour Shawl och är designat av Joanne Scrace och jag köpte det här: http://www.ravelry.com/patterns/library/contour-shawl

🇺🇸 Most of the yarn we were selling was by Scheepjes, but we also had a 3ply yarn, 50% cotton and 50% acrylic by Cotton Flowers. I had recived a bobble in advance so I could crochet a shawl so we could show of the beautiful gradient colours. The pattern I used is called Contour Shawl and is designed by Joanne Scrace. I bought the pattern here: http://www.ravelry.com/patterns/library/contour-shawl


🇸🇪 Jag fick även möjligheten att hålla i två workshops om dagen. Den ena var virka i två färger och den andra var planned color pooling. Jag insåg dock att en timme var alldeles för kort tid att lära ut color pooling på. Men alla deltagarna var trevliga, glada och positiva. Stort tack till er som deltog!

🇺🇸 I also got the oportunity to hold two workshops a day. One in crochet with two colours and one in planned colour pooling. I realized that one hour was to short to teach the color pooling tecnique. But all of the participants were nice, happy and positive. A big thank you to all of you who participated!


🇸🇪 Det var en helt fantastisk helg! Tack favoritgarner.se för att jag fick möjligheten att vara gäst hos er. Jag har kommit hem med inspiration, nya erfarenheter och trötta fötter. Och tack till alla som besökte oss på festivalen!

🇺🇸 It was an amazing weekend! Thank you favoritgarner.se for letting me be your guest. I came home with inspiration, new experiences and tired feet. And thank you to all of you who visited us at the festival!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s