CAL · knitting · stickning · tankar · temperature blanket · temperaturfilt · thoughts

🇸🇪Färger 🇺🇸Colors

🇸🇪 Det är ett tag sen jag lade upp foton på min temperaturfilt. När det blev varmare temperaturer i april stickade jag med färgerna som fanns i det färdiga garnpaketet jag valt att använda, men jag gillade inte resultatet. Det kändes som att dynamiken och djupet som fanns i färgerna som jag använde januari – mars plötsligt försvann. Färgerna var för mörka och för lika varandra. Är det något jag lärt mig av erfarenhet är det är att inte fortsätta virka/sticka med färgkombinationer jag inte gillar. För gillar jag dem inte när jag jobbar med dem kommer jag antagligen inte gilla dem när projektet är färdiga heller. Och hur kul är det att ha en färdig produkt som inte tilltalar en?

🇺🇸 It’s been a while since I posted a picture of my temperature blanket. When the weather started to change and it became warmer in April, I continued to use the colors that are in the color pack I have chosen to use, but I didn’t like how it turned out. It felt like the dynamics and depth that shows in the colors used in Jan – March dissapered with the new colors. The colors were to dark and to close to each other. I have learned from experience that if I don’t like the color combination that I use when I’m creating something, I will probably not like them when I’m done with the project. And how good does it feel to have a finished product that don’t tickle your fancy?

🇸🇪 Så jag drog upp 15 rader och satte mig ner och funderade på hur jag ville lägga upp färgskalan.  Färgerna som jag använder till graderna -11 till +6 har jag varit nöjd med hela tiden, så jag funderade på vad det var som gjorde mig nöjd och kom fram till att de färgerna kommer i par. En benvit och en benvit med lite grått i. En ljusgrå och en mörkgrå. En ljusblå och en mörkblå. Eftersom färgskalan går ljus, mörk, ljus, … blir det en tydlig skillnad mellan färgerna även om det vid vissa tillfällen blir två ljusa eller två mörka färger bredvid varandra.

🇺🇸 So I frogged 15 rows and sat down and tried to figure out how I wanted to have the color scale. I have always liked the colors I’ve used for -11 to +6 degrees celcius so I had to figure out what it was that made me like them. The conclution I came to was that those colors come in pairs. An of white and a white with some grey. A ligth grey and a dark grey. A light blue and a dark blue. Since the colors are light, dark, light, … there is a clear differense between the colors, even if at some places two dark or two light are next to each other.

🇸🇪 Jag är inte helt färdig med min nya färgskala, men jag har valt vilka färger jag ska använda till graderna +7 – +18. Det blev ett lila par och ett rosa par och jag är så nöjd med resultatet. Nu ska jag bara lyckas hitta två färgpar till för att skalan ska kunna gå upp till +30 grader. Silvergarnet markerar min 35årsdag.

🇺🇸 I’m not totaly done with my new color scale yet, but I have figured out what colors I’m using for +7 – +18 degrees celcius. I have chosen a pair of purple and a pair of pink and I’m so pleased with the results. Now I have to find two more pairs so my scale can go up to + 30 degrees. The silver yarn marks my 35th birthday.

Hos favoritgarner.se kan du köpa färdiga garnpaket eller sätta ihop ett eget för att sticka eller virka en temperaturfilt. Man måste inte göra den från 1/1 – 31/12. Det går bra att börja när som helst.

https://favoritgarner.se/product-category/garnpaket/temperaturfilt/

Mönstret till den stickade varianten hittar ni hos Annimia.

Temperaturfilt / temperatureblanket 2018

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s