CAL · crochet · knitting · stickning · temperature blanket · temperaturfilt · virkning

🇸🇪 Temperaturfilt 🇺🇸 Temperature blanket

🇸🇪 Stitchbloggers.com och Favoritgarner.se drog den första januari igång ett event som ska pågå hela året, nämligen en temperaturfilt. Tanken är att man har en färgskala som motsvarar ett visst antal grader. Sen kollar man vilken temperatur det är och tar garnet som motsvarar den och stickar eller virkar en rad. Slutresultatet blir en unik, randig filt. Många stickar/virkar årets temperaturer, men en del utgår till exempel från hur temperaturen var året då deras barn är födda, eller andra viktiga år. Själv stickar jag efter årets temperatur och jag använder mig av temperatur.nu och går efter de olika dagarnas medeltemperatur i en stad nära mig (de har inga mätstationer där jag bor).

🇺🇸 On January 1st stitchbloggers.com and favoritgarner.com started an event that’s going to last trough all of 2018 – a temperature blanket. The thought is that you have a color pack where the different colors represent different temperatures. You check the days temperature and take the color that represent the speciffic temperature and knit or crochet one row. The end result is a unike blanket with stripes. A lot of people that have joined the event work this years temperatures, but som some do the years when their children was born or other special years. I’m making mine based on this year and I use the site temperatur.nu and take the average temperature of the day from a town that is close to where I live.

🇸🇪 Bymimzan och Annavirkpanna har satt ihop varsitt färgpaket av garnet soft fun. Man kan välja något av deras paket, eller sätta ihop ett eget. Jag föll för Bymimzans färger och valde därför att använda det.

Ni hittar Bymimzans garnpaket här:

https://favoritgarner.se/produkt/temperaturfilt-bymimzans-fargval/

Ni hittar Annavirkpannas garnpaket här:

https://favoritgarner.se/produkt/temperaturfilt-annavirkpannas-fargval/

Ni kan sätta ihop ett eget garnpaket här:

https://favoritgarner.se/produkt/temperaturfilt-valj-dina-egna-farger/

🇺🇸 Bymimzan and Annavirkpanna have put together a color pack each with the yarn soft fun. You can either pick one of their packs or put together your own. I fell for Bymimzans colors and use her pack.

You can buy Bymimzans yarn pack here:

https://favoritgarner.se/produkt/temperaturfilt-bymimzans-fargval/

You can buy Annavirkpannas yarn pack here:

https://favoritgarner.se/produkt/temperaturfilt-annavirkpannas-fargval/

You can put together your own yarn pack here:

https://favoritgarner.se/produkt/temperaturfilt-valj-dina-egna-farger/

🇸🇪 Virkmönstret hittar ni här på stitchbloggersidan:

https://stitchbloggers.com/temperaturfilt-2018-virka-tillsammans-monster/

Stickmönstret hittar ni hos Annimia77:

Temperaturfilt / temperatureblanket 2018

🇺🇸 You find the crochet pattern on stitchbloggers website:

https://stitchbloggers.com/temperaturfilt-2018-virka-tillsammans-monster/

You find the knitting pattern on Annimia77s blog:

Temperaturfilt / temperatureblanket 2018

🇸🇪 Ett mål jag har för 2018 är att utveckla mina kunskaper och förmågor inom stickning och därför valde jag att sticka min filt. Den stora utmaningen för mig var att få rätt på ökningarna. Jag började att sticka en provruta och det var tur, för den blev allt annat än vacker i början. Efter ett antal försök fick jag dock rätt på det och kunde då påbörja min filt. För att göra min filt ännu mer personlig kommer jag att sticka in en glittertråd på speciella dagar. I januari har en av mina döttrar fyllt år och det har dessutom varit årsdagen av hennes hjärtoperation, så de dagarna glittrar redan fint. Jag har dessutom valt att sticka en rad i svart garn mellan de olika månaderna.

🇺🇸 One of my goals for 2018 is to learn more about and increase my skills in knitting and therefore I have chosen to knit my temperature blanket. The biggest challenge for me was to learn how to work the M1. I started by making a sample swatch and that was a good idea, because it looked so bad in the beginning. After a couple of tries I got the hang of it and could start working on my blanket. To make it more personal, I am adding a glitter yarn on special days. In January, it was one of my daughters birthday and also the aniversary of her heart surgery, so those days have some sparkle to them. I have also chosen to work one row in black between the months.

En kommentar på “🇸🇪 Temperaturfilt 🇺🇸 Temperature blanket

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s